PinWheel-priset delas ut på Novemberfestivalen 2016 (SM i ung kortfilm)

ABF, TriArt och Folkets Hus och Parker delade ut priset Pinwheel
1:a pris - MAMMA VET BÄST av Mikael Bundsen

En tät film om uppgörelsen mellan den som gömmer sig bakom något den tror är norm och den som inte rymts i denna norm. Vad händer när den som vilar på att det ena ledet legitimerar sin identitet på det andra ledets bekostnad, inte längre kan göra det? Filmens öppna undertext skildrar flera lager fördomar och hur svårt det kan vara att mötas även när de bästa förutsättningar finns, men också friheten i att inse att en förlust kan vara början på något annat.

2:a pris – STÖDGRUPPEN av Begonia Randhav

Det produceras idag en enorm mängd kvinnoförnedrande filmer i olika kategorier. Denna film uppmanar i sig, i sina olika berättelser om samma ämne, till motstrategier och motbilder. Det är aldrig okej att gå över gränsen hit men inte längre, men det är inte heller okej att inte lyssna på dem som råkat ut för när framförallt män går över denna gräns. Kvinnor förtingligas och objektifieras i högre grad än män. Här får vi röster från olika personer som varken är ting eller objekt. Röster som ville och vill något annat!

-----------

PINWHEEL-PRISET delas ut av ABF, Folkets Hus och Parker och TriArt för andra gången. Första och andra priset väljs ut av ABF, Folkets Hus och parker och TriArt. Priset består av visningsmöjlighet på TriArt.se, ABF Play och hos samtliga samarbetande Folkets Hus och Folkets bio i främst Västra Götalandsregionen men även i andra delar av landet. Förstapristagaren kommer även bli inbjuden till ett filmsamtal under Kortfilmens dag på Folkets Hus Viktoriahuset/Hagabion i Göteborg

Artikel om vinnaren här: http://www.ttela.se/kultur/film/starkt-startfält-i-årets-gala-för-unga-filmare-1.3995789 Folkets Hus Kulturhuset.

Mer ur ABF-kanalen