Hitmusik - Konsten att sätta rytm till revolt

Hitmusik - Konsten att sätta rytm till revolt (2006)

"När Lundabandet Röda Bönor på 70-talet äntrade proggscenen drevs de av en övertygelse att musiken var en väg till en bättre värld, att alla kan vara med och att det kan bli bra. De var en del av en rörelse som vid en första anblick av 2000-talets idolfixerade och avklädda musikbransch känns avlägsen. Men letar man sig bort från topplistorna nyanseras bilden. Internationella band som Le Tigre, Linton Kwesi Johnson och Chicks on Speed sjunger ut arga budskap om hur människor fortfarande behandlas olika. I Sverige återfinns dessa strömningar bland annat hos Laleh, MJM Propaganda, Radical Cheerleaders, Christine Owman och Svenska Akademien som alla framgångsrikt levererar radikala statements.

Nya tider och lättillgänglig teknik har skapat nya möjligheter att göra sin röst hörd. HITMUSIK är en berättelse om musikens förmåga att förändra, en film som visar att musikbranschen inte bara är en talangjakt, utan en bransch full av talanger som lyckas genom att våga satsa på sin grej." (saxat från http://vimeo.com/rafilm)

All cred till RåFilm! som gjord filmen, bl.a. med stöd från ABF Skåne. Filmerna är licensierade enligt Creative Commons så känn er fria att ladda ner, visa och sprida som ni vill.
Nyfiken på Creative Commons? Klicka vidare o läs mer om vad det innebär här –> creativecommons.se/om-cc/licenserna/

ABF har vidare frågat RåFilm om lov att få visa filmen här.

Mer ur Film